Látogassa meg webshopunkat is: www.bundik.hu
inox mesterinox mesterinox mesterinox mesterinox mesterinox mester
BLOG

Hogyan gondoskodjon a rozsdamentes acél termékeiről a kertjében?

2020-08-10

A rozsdamentes acél termékek népszerűek a kertben, mivel rendkívül tartós, időtálló anyagból készülnek. Akár kerti bútort, ivókutat, kerítést vagy kaput vásárolnak, hosszú évtizedekig élvezhetik időtállóságukat, masszivitásukat.

 

Ápolási tippek rozsdamentes acél termékekhez

 

Annak érdekében, hogy a rozsdamentes acél mindig megőrizze kellemes megjelenését, tanácsos (különösen a szabadban) rendszeresen elvégezni néhány egyszerű karbantartási tevékenységet.

A rozsdamentes acél termékek sok éven keresztül ki vannak téve az időjárás és a levegő hatásainak, idővel csúnya lerakódások keletkezhetnek rajtuk. Ezek a lerakódások eloszlatják a rozsdamentes acél fényét és hűvös, sima eleganciáját.

Attól függően, hogy a rozsdamentes acél felületei fényes vagy matt, bosszantó lehet, ha az ujjlenyomatok láthatók az anyagon. Egy kis langyos víz, amelyhez néhány csepp mosogatószert adagolunk, elegendő lehet annak eltávolításához.

A rozsdamentes acél szabadtéri tisztításakor kerülni kell az agresszív tisztítószereket. Néhány gyártónak speciális tisztítószerei vannak a rozsdamentes acélból készült tárgyakhoz. (pl.:Protector olaj)

A rozsdamentes acél tisztítószereinek kiválasztásakor mindig fontos, hogy olyan anyagot válasszunk, ami nem tartalmaz sósavat, klórt és fehérítőt. Az ezüst tisztítószerek szintén alkalmatlanok a rozsdamentes acél ápolására.

Tisztítás után a rozsdamentes acél felületeit tiszta vízzel le kell öblíteni. Acélkefét, acélgyapotot vagy kaparót tilos rozsdamentes acélon alkalmazni, mert megkarcolják a felületüket.

Durva szennyeződésekhez speciális tisztítószivacsok használata javasolt, amelyek nem tartalmaznak vasfémet.

Minden olyan eszköz, amelyet már használtak más fémek gondozására, azzal jár, hogy idegen vaspor/vas szennyeződés kerül a rozsdamentes acél felületére, amely - ha nem távolítja el - korróziót okozhat.

 

Az afféle kerti szerelési, barkácsolási tevékenységet, ami fémport juttathat a rozsdamentes anyagokra, kellő távolságban kell végezni a termékektől, mert az esetleges sérülések később szintén korróziót okoznak a rozsdamentes acél felületeken! Ilyen tevékenységek közé tartozik pl.: a flexelés.

Erre, példaként mutatunk egy fotót, ami a cikk alján megtekinthető.

 

Minimális odafigyeléssel, ápolással hosszú éveken keresztül ékesíthetik rozsdamentes termékeink az otthonunkat, ne higgyünk azoknak a hirdetéseknek, amelyek gondozásmentes termékeket kínálnak, hiszen némi ápolásra minden terméknek szüksége van!

 

 

BUNDIK rozsdamentes termékek megtekintése:

Kapcsolódó galéria, nagyításhoz kattintson a képre.


Címkék: rozsdamentes termékek, ápolási tippek,

Oszd meg, ha érdekesnek találtad ezt a cikket:


megtekintve: 95844 alkalom

Bundik céges tag - Lakberendezők Országos Szövetsége

Rólunk

Ismerje meg Ön is termékeinket és szolgáltatásainkat!

Kapcsolat

Kérdése van? Árajánlatot szeretne? Lépjen velünk kapcsolatba!

Címünk: H-8000 Székesfehérvár, Móri út 154./A Bejárat a Kereszttöltés utca felől, az út végén
Mobil: +36 20 547 1282
E-mail: bundik@inoxmester.hu

© Copyright Bundik Attila.